Lody są dobre na wszystko...

Asortyment lodów w najróżniejszych smakch i wielkościach opakowań.

Warzywa i owoce...

Warzywa, owoce, grzyby, mieszanki - wyjątkowe kompozycje smaków.

Z ziemniaka...

Frytki i inne pochodne popularnego ziemniaka urozmaicą każdy obiad.

Produkty mączne...

Makarony, kluswki, pierogi - długo by wymieniać smaczne potrawy z mąki.

pieczywo i wypieki...

Bagietki, zapiekanki - nowe pomysły na kanapki, a potem słodkie wypieki.

Ryby i owoce morza...

Mrożone ryby jak i panierowane potrawy rybne do podgrzania.

Mięso...

Dla smakoszy pyszny drób w szerokim asortymencie, inni wolą szybki kebab.

Tłuszcze...

Tłuszcze, na ogół unikamy ich, ale jak się obyć bez nich w kuchni?.

Nabiał...

Tacka wyśmienitych żółtych serów jest doskonałym dodatkiem do kolacji.

Dodatki...

Maggi, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie i wiele innych przypraw.

Produkty spypkie...

Ryż, kasza różnego rodzaju makarony to niezbedny produkt w kuchni.

Napoje...

Herbaty to zwieńczenie posiłku. Aromat i smak tego napoju uwodzi.

Deserek z owocami w styczniu?

Truskawki do sylwestrowego szampana, czy poziomki na zimowym deserze to nie musi być element bajkowego scenariusza.

Mrożone, czy świeże, starajmy się spożywać owoce i warzywa przez cały rok. Są one niezbędnymi elementami zarówno przy dietach odchudzających, jak i zdrowotnych. Walorów kapusty nie zastąpi nam bigos, a pomidora ketchup. Rozsmakujmy się w zdrowiu! Dostarczajmy naszemu organizmowi witaminy i mikroelementy przez cały rok.

Zalety mrożonek

Świeże i potencjalnie wolne od nadmiaru chemii warzywa i owoce są w Polsce dostępne przez cztery miesiące w roku.

Czy świeże produkty są zawsze lepsze w porównaniu z mrożonkami? Nic bardziej mylnego! Mrożone warzywa i owoce nie dość, że mają wartość odżywczą porównywalną do świeżych, to zimą i wiosną mogą je nawet pod tym względem przewyższać.
  1. Świeżość i wartość odżywcza. Mrożonki są produkowane w kilka godzin od zebrania owoców i warzyw. Właśnie dlatego są bogate w składniki odżywcze, witaminy i mikroelementy, a co najważniejsze - nie zawierają konserwantów.
  2. Cena. Podczas przygotowania produktu do mrożenia usuwane są wszystkie elementy zbędne, dlatego konsument płaci jedynie za wartościowe owoce i warzywa. W przypadku świeżych warzyw i owoców w trakcie obierania i czyszczenia traci się nawet 40% ich masy. Co więcej, ceny mrożonek są stabilne i nie zależą od sezonu.
  3. Wygoda. Mrożonki sprzedawane w sklepach zostały już obrane, umyte i podzielone na porcje. To dlatego przy wykorzystaniu mrożonych warzyw i owoców czas przygotowania posiłku skraca się.
  4. Dostępność. Mrożonki dostępne są przez cały rok, a więc i wtedy, gdy na rynku brakuje świeżych owoców i warzyw.